Във Формула 1 има ново правило, което бе въведено преди Гран При на САЩ довечера, а причината за него се казва Макс Верстапен. 

Холандецът предизвика полемики през сезона с агресивната си защита и това, че променя посоката си на движение, докато спира. 

Подобно нещо е прието за неправомерно между пилотите, макар че според правилата не е нещо нередно. Сега вече такава маневра ще бъде санкционирана официално. 

В миналото състезание в Япония Верстапен блокира по подобен начин Люис Хамилтън в предпоследната обиколка. Пилотът на Ред Бул обаче твърде, че няма да се променя и приема спокойно новото ограничение. 

„Това е положението. Има ново правило, което всеки трябва да следва. Според мен е хубаво да е по-ясно кое е позволено и кое не, така че нека да видим как ще се развият нещата“ коментира Вестапен. 

„Не зная дали това е правилно или не, но в крайна сметка всички ще бъдат при равни условия и вероятно ще доведе до повече изпреварвания. Може би феновете ще трябва да оценят дали е положително или не. Аз не мисля, че ще променя стила си. Не съм мислил внимателно, така че първо ще се състезавам, а след това ще видим какво ще се случи“ добави той. 

Тази вечер Верстапен ще стартира четвърти в Остин, като заедно с пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг ще бъде в началото с по-твърдите гуми. Съотборникът му Дани Рикардо, който е трети, обаче ще е с по-меките, което предполага, че ще е по-бърз в началото на състезанието.