Фернандо Алонсо запази петото си място в Гран При на САЩ, след като стюардите решиха да не го накажат за инцидента му с Фелипе Маса. 

В последните обиколки испанецът настигна бившия си съотборник и го атакува на 15-и завой, като маневрата бе рискована и двата се удариха леко. Бразилецът получи спукана гума и трябваше да мине през бокса, а Алонсо след  това изпревари и Сайнц, за да донесе най-доброто класиране на Макларън за сезона. 

След състезанието случаят бе разгледан, но стюардите прецениха, че нито един от пилотите не носи изцяло вината за случилото се и приеха, че става дума за състезателен инцидент. Маса очаквано не бе щастлив. 

„Фернандо се мушна от вътрешната страна и ме удари, тъй като завивах, което доведе и до спуканата ми гума. За мен няма съмнение, че той е виновен“ заяви Фелипе, докато Алонсо логично не се съгласи. 

„Бяхме един до друг. Не съм направил нещо грубо. Използвах ситуацията и просто в един момент нямаше място. Смятам, че бе състезателен инцидент и като цяло съм доволен от представянето си“ коментира испанецът.