Люис Хамилтън разкри, че е бил силно притеснен по време на Гран При на САЩ, че може да не завърши отново и това окончателно да ликвидира шансовете му за титлата. 

Англичанинът водеше от началото на до края и не изглеждаше да има проблеми, но споменът от Малайзия, когато пак бе начело, когато получи повреда и отпадна, е бил съвсем ясен. 

„Това бе най-трудният следобед, който съм имал. Притеснявах се дали колата ще стигне до финала. Помня звука на мотора от Малайзия и през цялото време си мислех, че нещо такова може да се случи и сега“ разкри той след 50-ата победа в кариерата си, която намали пасива му до Нико Розберг на 26 точки. 

„Доволен съм и до края ще продължа по същия начин. Невероятно е, че съм третият с 50 победи. През годините имах възможност да работя с много талантливи хора, които ми помогнаха да стигна дотук“ добави Люис, който е на един успех от Ален Прост, но Михаел Шумахер остава далеч напред с 91. 

В същото време Нико Розберг обяви, че не е доволен от второто си място, въпреки че остава с добър аванс от 26 точки. „Исках да спечеля, но не се получи, така че не мога да бъда щастлив. Натисках максимално, но Люис свърши отлична работа. За мен обаче нещата остават простички, така че в Мексико ще се целя в победата“ категоричен бе германецът.