Въпреки че за момента отношенията между Нико Розберг и Люис Хамилтън изглеждат спокойни, в Мерцедес остават притеснени за потенциално „избухване“ между тях в следващите състезания. 

Победата на Люис в САЩ намали изоставането му до германеца на 26 точки, но до края остават само 3 кръга и Розберг знае добре, че може да си позволи да завърши два пъти втори и веднъж трети и то при положение, че Хамилтън печели и пак да е шампион. 

Двамата се удариха здраво в Испания, за да отпаднат, а след това имаше сблъсък между тях и в Австрия, което обтегна бе на път да взриви отбора, който обаче успя да ги успокои поне досега, но ако всичко трябва да се реши в последния старт, което е много вероятно, нещата може да излязат и извън контрол. 

„На този етап няма проблеми. И двамата изглеждат в добро настроение, но аз винаги съм скептичен. Очаквам избухването на вулкан, но дали това ще стане или не, трябва да изчакаме и да видим. До края на сезона и двамата има какво да печелят, но и какво да губят и съм сигурен, че ще има казани неща, за които на следващия ден да съжаляват“ заяви шефът Тото Волф.