Макс Верстапен е завършен пилот и единственият му недостатък е нетърпението. Това твърди съветник в Ред Бул и ръководител на програмата за развитие на пилоти – д-р Хелмут Марко. 

Холандецът предизвика фурор през завършилия в неделя сезон във Формула 1, като спечели първата си победа, демонстрира невероятно каране на дъжд в Бразилия и не се страхуваше да се бори и с най-големите звезди. 

„Той няма слабости като пилот. Единственият проблем е, че понякога не запазва достатъчно търпение. Понякога форсира ситуациите, вместо да изчака. Това обаче е нещо, което вече започва да променя“ заяви Марко. 

Верстапен започна сезона в Торо Росо, но след това б повишен, като премина в Ред Бул и още в първото си състезание в Испания стигна до победа. Общо 7 пъти се качи на подиума и завърши 5-и в класирането при пилотите. 

„Още когато го срещнах, когато бе на 15, видях че притежава невероятна увереност и зрялост. Оттогава развитието му е невероятно. Допуска много малко грешки и за мен определено е готов да се бори за титлата. Той демонстрира, че ще се превърне в един от най-великите в историята. Неговият подход е различен, както бе при Шумахер и Сена, амбициозен е и притежава качества от няколко пилоти“ добави Марко.