От Мерцедес няма да бързат с обявяването на пилота, който ще замени Нико Розберг  в отбора, обяви шефът на тима Тото Волф. 

Германецът шокира Формула 1 с оттеглянето си само дни, след като спечели световната титла и вече има спекулации кой ще бъде съотборник на Люис Хамилтън. 

„За отбора това е неочаквана ситуация, но също така и вълнуваща. Влизаме в нова ера, а в отбора има свободно място, но ние ще си дадем необходимото време, за да обмислим вариантите и да намерим правилния път за бъдещето“ заяви Волф, който коментира и случилото се. 

„Това е смело решение от Нико и показва силата на характера му. Той реши да се оттегли, когато е на върха и след като е постигнал мечтата си. Веднага приех решението му, след като ми го каза. Трудно е да го опиша, но той е комбинация от талант и борбеност, които му помогнаха да стигне дотук“ добави той. 

„Не очаквах подобно нещо, а също така борда на директорите и Ники Лауда останаха силно изненадани. Не бих си го представил, но също така това е нещо заради което му се възхищавам. Той има пълен контрол върху действията  си и знае добре какво прави. Когато би го съобщи заяви, че няма никакво съмнение в действията си“ каза още Волф. 

Според вестник „Марка“ при това положение шансовете Фернандо Алонсо да премине в тима стават доста големи, въпреки че испанецът е обвързан с Макларън. Спрягат се още имената на Фетел, Верстапен и Рикардо, както и на Паскал Верлайн, който в момента е без отбор, но е считан за голям талант.