Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е категоричен, че и през следващия ще сезон ще продължи да кара за Черните кончета. 

Германецът бе сред имената спрягани за заместник на Нико Розберг в Мерцедес след оттеглянето на световния шампион, но той твърди, че не е сред кандидатите за позицията. 

„Не мисля, че става дума за голяма тайна, тъй като аз и Кими имаме договори и за следващата година с Ферари и това трябва да е ясно. Не зная какви са техните планове, но за нас нещата са ясни и сме доста заети, тъй като предстоят много промени“ заяви Фетел. 

„Нико взе смело решение, защото е много лесно да продължиш. Щом обаче е преценил, че сега трябва да спре, значи трябва да го стори. Човек живее веднъж и трябва да го прави по начина, по който иска. На 23 аз бях със съвсем различно мислене, когато спечелих първата си титла. Аз обаче просто обичам да се състезавам и искам да продължа да го правя“ добави той. 

„Във Ферари имаме предостатъчно работа и сме фокусирани върху нея. Необходимо е да положим усилия по колата и са възможни изненади, но за това ще изчакаме и ще видим. Когато има промяна в правилата нещата винаги са различни, но ние се надяваме, че ще тръгнем в правилната посока. Сега обаче е рано за очаквания“ каза още Фетел.