Формула 1 ще се завърне във Франция от 2018-а година. Домакин на надпреварата ще бъде пистата „Пол Рикар“, а договорът е за срок от 5 години. 

Последният път, когато се проведе Гран При на френска земя бе през 2008-а, когато домакин бе „Мани Кур“. Преди това „Пол Рикар“ прие състезания 14 пъти в периода 1971-1990. 

За осъществяването на проекта са съдействали влиятелни фигури от Формула 1 като състезателния директор на Макларън Ерик Булие и изпълнителния директор на Рено Сирил Абитебул. 

„Ние сме невероятно горди от завръщането на Франция след 10 годишно прекъсване. Това е голям успех за всички, които положиха усилия това да се случи. Моторният спорт е много популярен в страната ни и сме крайно доволни от постигнатото“ заяви управителят на областта Кристиан Естроси, който посвети случилото се на починалия Жул Бианки. 

Пистата „Пол Рикар“ е построена през 1969-а година, като е с дължина 5861 метра и е разположена близо до Марсилия. Четирикратният световен шампион Ален Прост има 5 победи на трасето през 80-те, а Найджъл Менсъл, Рони Петерсон и Ники Лауда са печелили по два пъти.