Босът на Мерцедес Тото Волф твърди, че от отбора не искат проблеми с Ферари и Макларън и привличането на голямо имено за заместник на Нико Розберг не е приоритет. 

„Имаме 3 пътя, по които можем да тръгнем. Първият е да имаме ясна структура на първи и втори пилот, както бе във Ферари по времето на Шумахер и Маса. Това ще означава, че ще имаме човек, който ще ни носи точки в битката при конструкторите“ коментира Волф пред „Гадзета дело Спорт“. 

„Втората възможност е да промотираме някой от младите си пилоти – Окон или Верлайн, както други отбори направиха с Верстапен и Вандорн. Третата опция е да потърсим топпилот, но не искам да създаваме проблеми на Ферари, Макларън или Уилямс. За мен третият вариант е най-малко удачният“ добави той. 

Това са думи, които със сигурност радват Паскал Верлайн, който е пилот от младежката програма на Мерцедес и в момента все още е без отбор. Той също е опция за позицията на Нико, като при това сам заяви, че се чувства достатъчно уверен и подтотвен, за да заеме мястото до Люис Хамилтън.