Почти 2 седмици след драматичния завършек на сезона във Формула 1, от Мерцедес признаха, че не са били прави за заповедите си към Люис Хамилтън в Абу Даби. 

Англичанинът не се подчини на указания да вдигне скоростта, след като умишлено бавеше съотборника си Нико Розберг, който все пак стигна до второто място, а с това и до титлата. 

Първоначално от отбора реагираха остро и обявиха, че няма да търпят анархия и се заговори, че Хамилтън ще бъде сурово наказан, но сега ситуацията се промени. 

„Понякога, когато емоциите са силни, взимаш решения, които се оказват грешни. В онзи момент ние единствено мислехме за победата в състезанието и не преценихме, че за пилотите ни залогът е много по-голям“ коментира босът Тото Волф пред „Скай Спортс“. 

„Бих могъл да призная, че трябваше да подходим по различен начин по отношение на комуникацията и да ги оставим да се състезават“ добави той, с което на практика обяви, че Люис няма да бъде наказван за поведението си на пистата и отказа да изпълни заповедите. 

В момента естествено проблемите в Мерцедес са много по-сериозни, след като отборът продължава да обмисля вариантите за заместник на отказалия се Нико Розберг. В момента се счита, че с най-големи шансове са Паскал Верлайн и Валтери Ботас.