В Мерцедес продължават все още да се колебаят кого да привлекат вместо Нико Розберг, въпреки информациите, че Валтери Ботас от Уилямс е с най-големи шансове да бъде взет. 

Ники Лауда, който е неизпълнителен президент в отбора разкри, че дискусиите в тима не са близо до приключване и окончателния избор може да бъде направен дори в края на януари. 

„Надявахме се на по-бързо решение, но се оказа, че дискусиите са доста трудни. Вариантите пред нас са два: или да вземем младок като Верлайн, който може да се превърне в новия Верстапен или не, или да заложим на опитен пилот. Все още обаче обмисляме какво да направим. Може едва в края на януари да решим по кой път да тръгнем“ заяви Лауда пред „Servus TV“, където бе в команията на боса на Ред Бул Хелмут Марко. 

„Много можем да говорим дали Верлайн е готов или не. Да не забравяме обаче, че първоначално Макс кара за Торо Росо преди да получи шанс в Ред Бул“ изтъкна австриецът, след като бе провокиран, че след като е на път да не заложи на Верлайн така всъщност се оказва, че Мерцедес не вярва на собствената си програма за развитие на млади пилоти. 

Също така Лауда разкри, че ако Ботас все пак премине при Сребърните стрели, тогава договорът на Тото Волф, който държи част от правата на финландеца, ще бъде прекратен, защото той няма да може да му бъде и мениджър.