Доминантът във Формула 1 Мерцедес потвърди раздялата с техническия директор Пади Лоу след 3 години и половина съвместна работа. 

54-годишният специалист помогна на Сребърните стрели да спечелят по 3 титли при пилотите и конструкторите, а сега се очаква да се присъедини към Уилямс, където започна кариерата му, но все още разговорите продължават. 

„Пади изигра основна роля за успехите ни през последните 3 години и ние сме му благодарни за неговия принос. Във Формула 1 обаче е важен колектива и ние сме убедени, че разполагаме с необходимия талант да продължим да бъдем успешен отбор“ заяви босът Тото Волф. 

„Преживях невероятно успешен период в Мерцедес, но сега очаквам с нетърпение ново предизвикателство в кариерата си. Желая всичко най-хубаво на всички в тима“ заяви Лоу. 

В момента той е с предизвестие за напускане, а за освободената от него позиция усилено се спряга бившият технически бос на Ферари Джеймс Алисън, който също трябва да изчака да измине периода, в който няма право да работи в друг отбор, което ще стане през пролетта. 

Очакванията са Лоу със сигурност да се завърне в Уилямс, което пък ще приближи още повече финландския пилот на отбора Валтери Ботас до освободеното място на Нико Розберг.