На новата звезда във Формула 1 Макс Верстапен определено не липсва самочувствие, след като младокът заяви, че е готов да спечели титлата. 

Холандецът направи изумителни неща през 2016-а, след като премина от Торо Росо в Ред Бул, като още в дебюта си за новия отбор триумфира в Испания и в негово лице мнозина виждат човек, който ще доминира по пистите дълго време. 

Много хора са на мнение, че още през този сезон Макс ще отправи предизвикателство към Мерцедес, а и самият той изглежда достатъчно амбициран да го направи. 

„Дали съм готов да бъда шампион? Абсолютно. Готов съм още от първото си състезание с Торо Росо през 2015-а година“ заяви Верстапен пред „Де Телеграаф“. 

„Ако разполагаш с най-добрата кола е много по-лесно. Ако имах най-добрия автомобил без съмнение щях да печеля състезания. В последните 2 години научих много, като преживях инциденти, грешки и лоши питстопове. Когато си в най-силния болид много от тези неща ги няма и е много по-лесно“ добави холандецът, който ще стиска палци Ред Бул да се още по-близо до Сребърните стрели.