Валтери Ботас е пред преминаване в Мерцедес, обяви изпълнителният бос на Уилямс Клер Уилямс. 

Финландецът отдавна е считан за сигурен наследник на Нико Розберг след шокиращото напускане на световния шампион и явно споразумението между двата отбора вече е близо и трансферът ще стане факт съвсем скоро. 

„Нещата са близо до завършване. Веднага след като Нико обяви, че си тръгва знаех, че ще получим обаждане от Тото Волф. Зная, че той е един от хората, които харесват много Валтери и ние не искаме да стоим на пътя на пилот, който има възможност да кара печеливш автомобил и да се бори за титли” заяви Уилямс. 

„Всички знаят, че през 2015-а от Ферари искаха Ботас, но тогава ние го спряхме и той остана при нас. Понякога обаче трябва да мислиш как да постъпиш правилно и по отношение на 650-те служители, които работят за нас. Искаме обаче да сме сигурни, че ако се разделим с Валтери ще имаме достатъчно добър негов заместник и основа, за да се развиваме и да вървим напред” добави тя. 

„Все още трябва да завършим някои подробности по договорите, но скоро ще има официално съобщение, тъй като тестовете наближават и искаме да знаем кой ще кара за нас” добави още Клер Уилямс. 

Счита се, че Фелипе Маса ще се върне в отбора, въпреки обявеното си отказване през миналата година. Според Уилямс фактът, че от Мерцедес доставят двигатели на отбора няма нищо общо с преговорите за пилота. 

„Ние си плащаме за моторите и го правим навреме и те нямат право да поискат от нас да освободим свой пилот заради това. Ако откажем да го направим няма да има проблем”.