Валтери Ботас трябва да заслужи оставането си в Мерцедес за по-дълго време, заяви босът на отбора Тото Волф. 

Финландецът официално бе потвърден за нов пилот на отбора и партньор на Люис Хамилтън, но договорът му е само за сезон 2017 с опция за удължаването му, което явно показва, че ръководството има едно на ум. 

„Имахме не много опции, след като решението на Нико да се откаже, ни хвана доста неподготвени. Разполагахме с някои обещаващи млади пилоти като Паскал (Верлайн) и Естебан (Окон), но те имат нужда от още малко време“. 

„Валтери разбира добре, че е важно да имаме възможност за реакция и той просто трябва да покаже качествата си, да бъде бърз и ако го направи ще остане при нас и за дълго“ заяви Волф. 

Ако Ботас не убеди обаче с представянето си ще стане много интересно, тъй като през декември Фетел и Алонсо могат да се окажат без договори за 2018-а. Люис Хамилтън е обвързан с Мерцедес до края на следващата година, но Волф очаква сериозно предизвикателство към него. 

„В момента Люис вероятно е най-добрият пилот в света. Невероятен талант, страхотна скорост и когато е на ниво е на практика непобедим. Вярваме обаче, че Валтери притежава много сериозен потенциал и сме убедени, че ще предизвика Хамилтън, който ни каза, че двамата са в добри отношения и ние сме сигурни, че тази комбинация ще бъде успешна“ каза още Волф.