Рос Браун отново е част от Формула 1. Легендарният инженер получи ръководен пост от новите собственици „Либърти Медия”, като ще изпълнява функциите на изпълнителен директор. Това е част от промените в структурата след раздялата с Бърни Екълстън. 

Англичанинът спечели 11 титли с Ферари и още 7 с Уилямс и Бенетон по време на впечатляващата си кариера, а през 2009-а неговият Браун ГП постигна дубъл в единствения си сезон във Формула 1. 

Впоследствие той продаде отбора на Мерцедес и на практика постави основите на домиацията на тима, преди да се оттегли през 2012-а. 

„Страхотно е, че отново съм част от света на Формула 1. Насладих се на ролята си на консултант на „Либърти Медия” и сега очаквам с нетърпение да работя с Чейс (Кери), Шон (Брачес) и останалите хора от екипа в стремежа да помогнем за развитието на Формула 1” заяви Браун. 

„Щастлив съм да приветствам с добре дошъл Рос Браун отново във Формула 1. В своите 40 години в спорта той донесе своята магия на всеки отбор, в който е работил и с опита, уменията и контактите си ще ни бъде изключително полезен” изтъкна президентът и нов бос на Ф1 Чейс Кери.