Шефът на Мерцедес Тото Волф и неизпълнителният президент Ники Лауда подновиха договорите си с отбора и ще останат в него до края на 2020-а година. Двамата запазват акциите си в отбора, които са съответно 30% и 10%. 

Трикратният световен шампион във Формула 1 пристигна в тима през 2012-а, а Волф дойде през 2013-а от Уилямс, като помогнаха за превръщането на Сребърните стрели в доминант и спечелването на 3 поредни световни титли при пилоти и конструкторите. 

„През 2013-а ние направихме структурни промени по отношение на ръководството, но резултатите надминаха и най-смелите ни очаквания, а ключов фактор за успехите бе комбинацията от ученията на Тото и Ники“ заяви президентът на голямата компания Даймлер – Дитер Цетче. 

Това са поредните събития в тима за последните по-малко от два месеца. Всичко започна в края на ноември, когато Нико Розберг стана шампион, но дни след това се отказа. 

През януари на негово място бе привлечен Валтери Ботас, а след това отборът се раздели техническия директор Пади Лоу и на негово място бе взет Джеймс Алисън, който ще започне скоро работа.