Доминантът във Формула 1 в последните години Мерцедес представи колата, с която ще атакува четвърта поредна титла при пилоти и конструктори. 

Днес преди обед Люис Хамилтън и Валтери Ботас се качиха в W08 на пистата „Силвърстоун”, след което състоя официалното събитие, а британската звезда на отбора определи болида като „мощен звяр”. 

„Вълнуващо е всичко да бъде събрано по такъв начин. Екипът положи огромни усилия, за да бъде всичко перфектно. Колата определено се усеща по-широка, а предните гуми са просто огромни. Усетих болида обаче като мощен звяр” коментира Хамилтън. 

„За мен това е голям ден. Да седна зад волана на Сребърна стрела за първи път е нещо специално. Очаквах с нетърпение този момент и е просто невероятно колко добре изглежда автомобила” изтъкна новият пилот на отбора Валтери Ботас. 

Шефът Тото Волф пък заяви, че не е притеснен от евентуален протест на другите отбори по отношение на системата за окачване, след като още в края на миналата година от Ферари поискаха изясняване на правилата в това отношение. „Ние знаем какви са правилата и кое е разрешено и кое не, така че съм спокоен” каза той. 

В последните 3 години Мерцедес спечели 51 състезания от общо 59, като надеждите са, че през новия сезон тимът най-малкото ще има по-сериазна конкуренция в челото.