акто се очакваше един от най-успешните отбори във Формула 1 Макларън връща цвета си отпреди 46 години. 

Отборът показа MCL32 в Уокинг, който е предимно в оранжево, но също така има черно и малко бяло. Това е любимият цвят на основателя Брус Макларън, но отборът не е бил с него от 1971-а година. 

„Колата изглежда впечатляващо“ заяви Фернандо Алонсо, който заедно със Стофел Вандорн са пилотите на отбора. Новият шеф Зак Браун пък определи болида като „бърз и красив“ и надеждите са за силно представяне с Хонда през новия сезон. 

Отборът показа подобрение през 2016-а, когато стигна до 6-о място при конструкторите, но ще трябва много сериозен прогрес, за да се бори за подиума и победи. Последният триумф на Макларън е от 2012-а. 

В същото време и от Ферари показаха своята кола, с която са свързани надеждите доминацията на Мерцедес да бъде прекъсната. Тя се казва SF70-Н и бе представена във Фиорано, където Себастиан Фетел и Кими Райконен седнаха в нея за първи път веднага след презентацията. 

Болидът разполага с мини-крило поставено върху капака на двигателя, което го има при повечето от новите автомобили. Скудерията завърши на трето място миналата година, като последните титли при пилотите и конструкторите са съответно от 2007 и 2008.