Пилотът на Ферари Кими Райконен демонстрира оптимизъм за новия сезон, но не предрече кога Скудерията ще може да започне да печели победи. 

Италианците впечатлиха по време на тестовете, като дадоха най-добрите времена с всеки от видовете гуми и финландецът похвали отбора за работата, която е свършил. 

„Има още някои неща, с които трябва да се справим, но ако се върнем година назад определено сме в по-силна позиция. Колата е много добра и момчетата свършиха страхотна работа. Първото усещане е, че е приятна за каране“ заяви той. 

„Дали ще сме достатъчно бързи, за да печелим? Не зная. Все още е много рано, но в сравнение с миналия сезон определено сме в по-добра позиция. Позитивни сме, защото определено прогресираме и това може само да ни радва“ добави Райконен, който е последният шампион за Ферари от 2007-а. 

От Мерцедес твърдят, че Черните кончета са фаворити, но според „Скай Спортс“ Сребърните стрели са били в ограничен режим по време на тестовете и в резултат са били поне с по половин секунда по-бавни на обиколка.