Трикратният световен шампион във Формула 1, а сега съветник и раководител в Мерцедес – Ники Лауда, изобщо не е убеден в предимството на Сребърните стрели за новия сезон, който започва в края на другата седмица. 

Тимът доминира в последните 3 години печелейки титлити при пилотите и конструкторите без проблеми, но докато мнозина предричат нов дубъл и през 2017-а легендарният австриец не е толкова убеден, че това ще бъде така. 

„Всеки казва, че Мерцедес ще продължи да побеждава заради случилото се в последните няколко сезона. Това обаче са наивни хора и според мен ни очаква много труден сезон. В момента никой не може да каже кой ще бъде в челото в Мелбърн. Със сигурност обаче разликите са по-малки от преди“ заяви Лауда пред RTL. 

Макар и по време на тестовете в Барселона да се смята, че от отбора не са показали пълния потенциал на колата и са карали в ограничен режим на двигателя, от Ферари определено показаха отлична скорост и се очаква най-малкото Фетел и Райконен да бъдат съвсем близо до Хамилтън и Ботас в Австралия.