Ферари са още по-силни от това, което показаха по време на тестовете, обяви най-важният човек в Ред Бул д-р Хелмут Марко. 

Себастиан Фетел и Кими Райконен демонстрираха страхотна скорост в Барселона, като изпревариха дори Мерцедес и това накара мнозина да смятат, че именно Скудерията са големия фаворит на старта на кампанията. 

„Ферари са много силни, а и стабилни по отношение на техниката. Познавам Фетел отлично и мога да кажа, че той дори нарочно намали газта по време на най-добрата си обиколка. Те са още по-бързи. Щом правиш подобно нещо значи се уверен, но и знаеш, че в колата има още много” заяви Марко. 

Ред Бул бяха по-предпазлими в изявите си, но според техния шеф на този етап нито един от отборите не е показал пълните си възможности и едва в Австралия другата седмица ще се види за какво става въпрос. 

„Смятам, че никой не показа истинските си качества и много неща бяха запазени заради количеството на горивото, което влияе. Сигурен съм обаче, че ако в Мелбърн температурите са както в Барселона, тогава Ферари ще са отпред” изтъкна Марко.