От Макларън вече проучват възможностите за раздяла с доставчика на двигатели Хонда и са провели предварителни разговори с Мерцедес за  подновяване на сътрудничеството с немския гигант, съобщава „Би Би Си“. 

Лошото представяне на тима по време на тестовете разочарова силно ръководството и феновете, след като стана ясно, че колите не само че няма да са бързи, но и изобщо не е сигурно, че ще успяват да стигнат да финала на състезанията. 

В резултат се заговори, че тимът може да се раздели с Хонда в края на сезона и според информациите в момента се обсъждат различните варианти. 

Твърди се, че един от главните акционери и много влиятелна фигура Мансур Ожех, вече проучва възможността Мерцедес да се върне като доставчик на моторите, както бе в периода 1995-2014. Другата опция е Рено. 

Наскоро от Макларън обявиха, че единствената причина отборът да не печели са именно непрекъснатите проблеми с двигателя на Хонда, така че в тима определено не са особено големи оптимисти преди първия старт от сезона в Австралия другата седмица.