Люис Хамилтън спокойно може да последва примера на Нико Розберг и да се откаже след края на сезона във Формула 1, ако спечели титлата. Поне това обяви бившият пилот Дейвид Култард.
 
В края на миналия сезон Розберг шокира всички, след като дни след триумфа си обяви, че прекратява кариерата си. Сега подобно нещо е съвсем реално да се случи според мнението на шотландеца.
 
„Колко време ще мине преди да се откаже? Това може да стане доста скоро, отколкото мнозина мислят. Ще се изненадам ако е състезава след 35, защото започна много млад. Аз карах до 37, но започнах доста по-късно” коментира Култард.
 
„Както всяко нещо в живота е много трудно да запазиш вълнението и свежестта, правейки едно и също в продължение на 10 или 20 години. Той определено може да направи същото като Розберг и да си тръгне, ако стане шампион. Вижда се, че той все още изпитва насладата да побеждава, но загуби ли страстта тогава ще стане различно” добави той.
 
Според Култард Хамилтън е фаворит за титлата, но и новият му съотборник Валтери Ботас не трябва да бъде изключван като сериозен конкурент. „Може би Ботас не е на нивото на Люис, но сега, когато има добра кола може да направи нещо, което никой не очаква. Подобно нещо се случи с Найджъл Менсъл, когато със силния автомобил на Уилямс спечели не едно и две състезания и стана шампион”.