Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо би приел влошаване на отношенията със съотборника си Макс Верстапен, тъй като това ще означава, че двамата се борят за титлата във Формула 1. 

Биковете започват сезона с амбиции и се надяват, че ще бъдат конкуренти на Мерцедес и Ферари, след като завършиха силно миналата година. 

„Все още не сме като Люис и Нико, но се надявам да попаднем в подобна позиция, защото ще се радваме да се борим за титлата. Всеки от нас иска да постигне максимума в спорта и е трудно да се предвиди какво може да се случи, но смятам, че това би било добра позиция да бъдем” заяви Рикардо пред „Ф1 Рейсинг”. 

Двамата направиха вълнуваща битка помежду си по време на състезанието в Малайзия миналата година и Рикардо иска отново да бъде част от подобно преживяване. 

„Най-важното е да запазим уважението си един към  друг на пистата, но и извън нея. Така бе в Малайзия и ако успеем да се състезаваме по подобен начин отново, би било страхотно. Разбира се ако водиш битка за титлата ще бъдеш много по-нервен, но за мен това е нещо нормално и не мисля, че ще бъде проблем” каза още Рикардо.