Психологическите игри между Мерцедес и Ферари не спират, след като Люис Хамилтън и Себастиан Фетел продължават да си прехвърлят топката и да твърдят, че отборът на другия е фаворит за старта на сезона във Формула 1. 

Черните кончета бяха най-бързи по време на тестовете в Барселона, но пък мнозина смятат, че Сребърните стрели не са разкрили пълния си потенциал. На днешната пресконференция в Мелбърн всеки от двама обяви противника за №1. 

„Според мен Ферари са най-бързи. Определено смятам, че те са фаворити, но все пак ще разберем повече по време на уикенда. Виждам, че Себастиан е изключително доволен и зная, че те са много бързи” коментира Хамилтън. Фетел обаче не се съгласи. 

„Очевидно Мерцедес бяха много силни в последните 3 години. Въпреки промяната в правилата те изградиха отново много силна кола. Абсолютно ясно е кой е фаворит, а ние просто се опитваме да ги догоним, с най-доброто на което сме способни. Доколко ще успеем предстои да разберем” каза германецът. 

Независимо от това кой ще бъде най-бърз обаче, Люис признава, че феновете просто искат да гледат оспорвани надпревари. „Привържениците искат оспорвани състезания и битка. Затово се нуждаем Фернандо Алонсо да има силна кола. Надявам се, че през 2017-а ще бъде интересно” изтъкна британецът.