Люис Хамилтън определено показа, че Мерцедес запазват доминацията си във Формула 1, след като даде най-добро време в свободните тренировки днес. 

Британецът доминираше и в двете сесии, като първо изпревари с почти 6 десети съотборника си Валтери Ботас, а след това бе с повече от половин секунда по-бърз от Себастиан Фетел, който с минимален аванс пред Ботас. 

Хамилтън единствен от пилотите след под минута и 24 секунди и демонстрира силата на Мерцедес и това, че много трудно ще бъде победен. Кими Райконен бе четвърти, но на почти една секунда от Люис. 

Пето и шесто време очаквано дадоха пилотите на Ред Бул Даниел Рикардо и Макс Верстапен, но със сериозно изоставане от над една секунда. В десетката влязоха двата автомобила на Торо Росо, както и Ромен Грожан с Хаас и Нико Хюлкенберг с Рено. 

Фернандо Алонсо с Макларън се представи неочаквано добре, като даде 12-о време, на само 2,4 секунди от лидера. Извън десетката останаха колите на Форс Индия, но мнозина смятат, че истинската сила на отборите ще се види най-рано в квалификацията утре сутринта.