Люис Хамилтън призна, че той е поискал да влезе по-рано за смяна на гуми по време на Гран При на Австралия, което му струваше и победата, тъй като след като се върна не успя да изпревари Макс Верстапен и това помогна на Себастиан Фетел да поведе и след това да стигне до триумфа. 

„Имах проблеми с гумите и трябваше да спра по-рано, тъй като нямах сцепление. След това останах зад единия Ред Бул, което бе разочароващо, но в крайна сметка такива неща се случват в моторните спортове” обясни Хамилтън, чийто тим не успя да спечели едва за 9-и път в последните 60 състезания. 

„Имахме победата в ръцете си. Спрях само една обиколка по-рано от предвиденото, но просто нямаше как да продължа повече” добави британецът, който потвърди, че от Скудерията са много бързи, макар и да мнозина да смятаха, че нарочно ги обявява за фаворити. 

„Не лъжа, а и не съм добър при блъфирането. Не знаех колко бързи ще бъдат Ферари по време на състезанието, но на тестовете се виждаше, че са много бързи, като с ултрамеките гуми бяха страхотни. Едва в края показах истинския си потенциал, но вече бе късно” каза още Хамилтън.