Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас не е загубил надежда да се намеси в борбата за титлата, въпреки колебливото си начало на сезона. 

Финландецът завърши трети в Австралия, но в Китай допусна грешка и загуби много позиции, преди да успее да завърши едва шести. С 23 точки той изостава сериозно от съотборника си Люис Хамилтън и Себастиан Фетел с Ферари, които имат по 43, но въпреки това не смята, че само те двамата са в борбата за короната. 

„Твърде рано е да се каже, че само двама пилоти ще се борят за титлата. Сезонът е достатъчно дълъг, така че не бих казал, че всичко ще опре до Люис и Себастиан. Нещата могат и да се променят“ коментира Ботас преди Гран При на Бахрейн в неделя. 

„Разбира се в крайна сметка резултатите са това, което има най-голямо значение и аз съм амбициран да постигна максимално добри резултати, защото загубените точки сега ще имат влияние в края на сезона. Не смятам обаче да прибързвам, тъй като за мен е важно да прогресирам постепенно. Не съм изпаднал в паника и знам, че скоро ще бъда на много добро ниво“ добави той.