Както се очакваше от Макларън потвърдиха, че Дженсън Бътън ще се завърне във Формула 1 за Гран При на Монако в края на май, когато ще замени Фернандо Алонсо. 

Испанецът ще кара на Инди 500 и това отваря възможност на световния шампион за 2009 да седне зад волана само няколко месеца, след като обяви, че взима прекъсване. 

„Страшно съм развълнуван, че ще отново ще се състезавам във Формула 1 и едва ли може да има по-добро място да се завърна от Гран При на Монако, където е моят втори дом. Това е уникално състезание и съм сигурен, че ще бъда готов за предизвикателството. Физически съм готов и нямам никакви притеснения в това отношение” заяви Бътън. 

Англичанинът, който през януари навърши 37 години, има общо 15 участия в Монако, като успя да спечели през 2009-а, когато караше за Браун и това бе една от стъпките по пътя към световната титла. Предстоящият старт ще бъде 306-и за него в кариерата, с което ще изравни Михаел Шумахер на второ място за всички времена по участия. 

„Много съм доволен, че Дженсън прие нашето предложение да замени Фернандо в Монако. Той е страхотен пилот, което не е загубил своите умения и със сигурност ще свърши страхотна работа” сподели рейс-директорът на Макларън Ерик Булие.