Себастиан Фетел донесе втората победа на Ферари от началото на сезона, след като спечели за трети път в кариерата си Гран При на Бахрейн. Успехът бе 44-и за него в кариерата му. 

В оспорвано и изпълнено със събития състезание, германецът се справи с пилотите на Мерцедес, като този път стратегията му донесе успех. 

Люис Хамилтън завърши втори, като ако не бе получил в един момент наказание, което изтърпя при една от смените си, можеше и да атакува победата. Трети остана тръгналият първи Валтери Ботас с втория Мерцедес. 

Така Фетел вече има 68 точки, докато Хамилтън е с 61. Вторият подиум на Ботас го изкачи на трето място с 38 точки, но финландецът едва ли е доволен от развръзката. 


На старта Себастиан Фетел тръгна отлично и изпревари Хамилтън за второто място, подгонвайки лидера Ботас, който запази позицията си. Верстапен пък изкочи 4-и, като мина пред Райконен и Рикардо. 

Битката в челото бе крайно интересна, като Фетел бе изключително близо до Ботас, като го постави под сериозно напрежение. Той обаче не успя да го изпревари и влезе първи в бокса за смяна на гуми в 11-ата обиколка, като сложи отново супермеките гуми и се върна 12-и. 

В следващия тур състезанието за Макс Верстапен приключи, след като спирачките му отказаха и той се удари в стената малко след като мина през бокса. Последва и катастрофа между Ланс Строл и Карлос Сайнц, която доведе до излизането на кола за сигурност на пистата. 

Ботас и Хамилтън веднага влязоха за смяна, но при подхода към бокса британецът умишлено забави Дани Рикардо и след това получи наказание от 5 секунди. И двамата пилоти на Мерцедес обаче бяха забавени при смените си, което помогна на Фетел да излезе начело. 

Хамилтън сложи по-твърдите гуми, което предполагаше, че няма да спира отново. Ботас опита атака срещу Фетел, но германецът се защити отлично, след което започна да се откъсва напред. По-назад пък Райконен и Маса водеха здрава битка помежду си. 

В 25-ата обиколка Хамилтън изпревари Ботас за второто място, но изоставането му от Фетел бе повече от 6 секунди. След това стана ясно, че е имало заповед от бокса на Мерцедес това да се случи. 

Финландецът обаче бе доста бавен и в 31-ата обиколка влезе за втора смяна, като сложи по-твърдите гуми и се върна 7-и. Хамилтън пък започна да настига Фетел, като разликата падна под 5 секунди. 

Това накара Себ да спре в 34-ата обиколка, като се върна на трето място, на 16 секунди от Хамилтън. Целта пред него бе да слезе под 5 секунди от Люис, който е с наказание. В 36-ата обиколка Фетел мина без проблеми пред Кими и излезе втори, след което започна да настига и Хамилтън, топейки по секунда на обиколка.  

Очаквано Люис усети, че не може да издържи и в 42-та обиколка мина през бокса за втора смяна, като пък сложи по-твърди гуми и изтърпя е 5-секундното си наказание. Той се върне трети, но на 20 секунди от Фетел. След това обаче бе определено по-бърз, като десет обиколки преди края настигна Ботас и бързо го изпревари. Себ обаче оставаше на повече от 11 секунди отпред. 

Лидерът влезе в трафик в края, което позволи на Люис да свали изоставането си под 7 секунди, но просто нямаше как да настигне Фетел и остана втори. 

След третия Ботас завърши Кими Райконен с второто Ферари, а точки взеха още Дани Рикардо с Ред Бул, Фелипе Маса с Уилямс, Серхио Перес с Форс Индия, Ромен Грожан с Хаас, Нико Хюлкенберг с Рено и Естебан Окон с другия Форс Индия.