Себастиан Фетел бе много щастлив след втората си победа за сезона във Формула 1, с която увеличи надеждите на феновете на Ферари за титла. 

С отлично каране и стратегия той спечели с Бахрейн и дръпна със 7 точки пред Люис Хамилтън в класирането. Този път, за разлика от Китай, ранното му спиране в бокса даде отличен резултат, защото го изведе начело и му помогна да остане на върха до последно. 

„Беше много важно, че на старта разделих двата Мерцедеса. Успях да мина пред Люис от външната страна и въпреки че след това бях близо до Валтери, той не допусна грешка и нямаше как да го атакувам на правата“ обясни Фетел. 

„Спряхме обаче за ранна смяна и това се оказа отлично. Когато обаче на пистата излезе кола за сигурност си казах „О, не!“. Оказа се обаче, че имах късмет, тъй като останалите бяха близо до питлейна и не се възползваха. Останах изненадан, че излязох начело, но след това колата бе фантастична, истинска мечта и успях да контролирам темпото“ добави той.  

„Страхотен ден за Ферари и страхотно отборно усилие. Много съм щастлив и изпитах огромно удоволствие“ изтъкна Себ, който вече има 3 победи в Бахрейн.