Люис Хамилтън се извини на Мерцедес за наказанието от 5 секунди, което получи заради ненужно забавяне срещу Дани Рикардо на влизането в бокса и което му струва възможността да се бори за победата в Бахрейн. 

Британецът нямаше как да догони Себастиан Фетел и остана на 6,6 секунди от него, допускайки пилотът на Ферари да спечели втората си победа за сезона и да покаже, че Скудерията наистина са много силни. 

„Инцидентът в питлейна бе по моя вина, за което се извинявам на отбора за загубеното време. Опитах се да догоня Себ, но това нямаше как да се случи, а и Ферари свършиха страхотна работа” коментира Хамилтън. 

„Да загубиш точки за отбора не е приятно, но това е положението. Ние ще продължим да се борим и ще се върнем, в което съм сигурен. Имах добра скорост през цялото време, но изоставането бе станало твърде голямо и бе невъзможно да наваксам” добави той. 

„Като цяло уикендът бе труден, но разбира се поздравления за Себастиан и благодаря на Валтери, че постъпи като джентълмен. Стартът ми също не бе добър, тъй като изпуснах Себ пред себе си, след това дойде и тази грешка, но със сигурност ще се завърнем” каза още англичанинът.