Пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц бе наказан заради сблъсъка си с Ланс Строл с Уилямс по време на Гран При на Бахрейн вчера. 

Двамата се удариха на влизането за първи завой, след като испанецът излезе от бокса след смяна на гуми, след което и двамата отпаднаха. 

Стюардите прецениха, че Сайнц е виновен за случилото се и му наложиха санкция да тръгне с 3 места по-назад за състезанието в Русия в края на месеца. 

„Не мога да разбера какво опита да направи, при положение, че бях пред него с 50-60 метра в зоната за спиране, завивах, когато той реши да се мушне от вътрешната страна. Случилото е просто нелепо“ ядосваше се Строл след надпреварата. 

Това означава, че Сайнц получава две наказателни точки, към състезателния си лиценз. Така той вече има 7 заради други провинения през последните 12 месеца, като се приближи още малко до това да пропусне едно състезание. Това ще се случи, когато наказателните му точки станат 12. 

Испанецът спечели 10 точки от предишните две състезания, докато дебютантът в тима на Уилямс все още чака първата си точка и завършване на състезание, след като отпадна 3 пъти поред.