Себастиан Фетел запази спокойствие относно бъдещето си, след като вчера на пресконференцията в Барселона преди състезанието в неделя, очаквано бе запитан как ще коментира информациите, които го свързват с Мерцедес. 

Според някои италиански медии германецът дори има предварителен договор със Сребърните стрели. Фетел обаче, който спечели две победи през сезона и води в класирането, мисли единствено за настоящето. 

„Тези неща идват от Италия, където явно знаят повече от мен, така че най-добре питайте тях. За мен положението е ясно и големият фокус е за този сезон“ заяви пилотът, който е в последната година от договора си със Скудерията. 

„Не е тайна и нещо изненадващо, но се вижда, че се намираме в много добра позиция през тази година. Всичко останало е без значение. И в предишните сезони е имало слухове, някои от Италия, други от Германия, така че най-добре питайте италианците“ добави той. 

В неделя Фетел ще опита да увеличи преднината си в класирането, като постигне нов добър резултат. Той неизменно е на подиума до момента, но в Барселона има едва една победа, която постигна през 2011-а.