Лидерът във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че само липсата на подходящо място да спре го е спасило в квалификацията в Барселона. 

От Ферари инструктираха германеца да прекрати участието си смятайки, че има проблем в колата. Той обаче остана на пистата малко по-дълго, а след това се оказа, че става дума за грешни настройки и след рестартиране на някои системи той продължи и в крайна сметка завърши втори, само на 0,051 от Люис Хамилтън. 

„В онзи момент не знаех какво се случва. Попитах за потвърждение и поисках нова проверка, за да съм сигурен. Пропуснах няколко по-широки места и след това се оказа, че е дефект в програмата, което ме спаси. Бях обаче на път да спра“ заяви германецът, който се ядосваше, че допусна грешка в края на последната си обиколка, която му попречи да приключи като №1. 

„Разликата дойде от леко блокиране на шикана. Толкова често карам на тази писта, а това място всеки път ми създава проблеми. Като цяло обаче съм доволен от колата. Разликите са много малки и поздравления за Люис. Момчетата успяха да сменят много бързо мотора ми сутринта, което бе от голямо значение. Направо е чудо, че го направиха за по-малко от два часа“ добави той. 

„Щеше да е хубаво да стартирам пръв, но да се надяваме, че ще се справим добре в състезанието. Надпреварата е дълга, но в началото ще трябва да внимаваме и за Валтери, който е трети“ каза още Фетел.