Световният шампион във Формула 1 за 2009-а година Дженсън Бътън не изключи вариант да се върне за постоянно на стартовата решетка през 2018-а. 

Британецът временно се оттегли за този сезон, но сега ще седне отново в болида на Макларън, за да замени Фернандо Алонсо в Гран При на Монако, след като испанецът ще се състезава на класическото състезание Инди 500. 

Мнозина считат, че така или иначе кариерата на Бътън във Формула 1 на практика е приключила, но сега той обяви, че това може и да не е така. 

„Не мога да изключа възможността да се върна за постоянно. Имам договор с отбора да се състезавам и през следващата година, така че няма как да отхвърля такъв вариант“ заяви ветеранът по време на рекламно събитие в Сантандер. 

„Имах страшно много предложения да се състезавам през тази година. Мисля за Гран При на Монако като единствената надпревара за мен през сезона, но ако по-късно се наложи отново бих седнал в колата. Няма обаче да изисквам да се състезавам, тъй като цялата идея бе съвсем друга“ добави Бътън.