Въпреки че наскоро сам увеличи слуховете за възможното преминаване на Себастиан Фетел в Мерцедес от следващия сезон, сега Ники Лауда обяви, че това няма как да се случи. 

Говори се, че германецът дори има преварителен договор със Сребърните стрели, но предвид отличното представяне на Ферари през тази година, легендата на Формула 1 не счита, че Скудерията ще се раздели със  своя топ-пилот. 

„Фетел в Мерцедес? Пълни глупости, ако мога да се изразя по този начин“ заяви доста категорично Лауда, който е неизпълнителен президент и съветник при Сребърните стрели. 

„Извинявам се, но тези информации направо ме подлудяват. Говорим за пилот на Ферари, който побеждава. Защо му е да ги напуска, при положение, че отборът има пари и силна кола? Няма смисъл. Той ще остане, тъй като обича тима и всичко е наред. Няма нужда да се коментират подобни неща“ добави той. 

Договорът на Фетел със Скудерията е до края на този сезон, а и Валтери Ботас е обвързан с Мерцедес само за тази кампания, така че по принцип подобно нещо може за се случи, но наистина не изглежда особено вероятно.