Във Ферари приеха спокойно второто място на Себастиан Фетел в Гран При на Испания, въпреки че победата отново изглеждаше близо. 

Германецът поведе в началото, но не успя да се откъсне напред. В един момент той се оказа затворен за няколко обиколки зад Валтери Ботас не успявайки да го изпревари и губейки време, което помогна на Люис Хамилтън, каращ в последната фаза с по-добрите гуми, да го изпревари и да стигне до триумфа. 

Босът Маурицио Аривабене не направи трагедия от случилото се, като определи работата с гумите като ключовия елемент за случилото се. 

„В крайна сметка всичко бе решено от гумите. С по-меките времената са съвсем различни в сравнение с по-твърдите. Със сигурност Себастиан загуби време зад Ботас и при виртуалната кола за сигурност. Това обаче се случва в състезанията и трябва да го приемем. Другия път ще опитаме да се справим по-добре“ каза той. 

При всички положения обаче в Скудерията могат да бъдат доволни от представянето си до момента през сезона, защото Фетел има 2 победи и 3 втори места, като и в тези състезания можеше да спечели при различно стечение на обстоятелствата. 

„Не съм доволен, защото можех да спечеля. Люис избра различна стратегия, а след това от Мерцедес използваха Валтери, за да ме блокира. Не успях да го изпреваря веднага и загубих време. В края се изненадах, защото мислех, че имам 8 секунди преднина, които просто изчезнаха. Люис бе много бърз в края, така че поздравления“ каза Фетел.