Лидерът за сезона във Формула 1 Себастиан Фетел се наслаждава на борбата с Мерцедес в началото на сезона, но твърди, че голямата цел на Ферари е да бие Сребърните стрели. 

Германецът спечели два старта, а в останалите три завърши втори, което му дава 6 точки пред Люис Хамилтън и той се надява, че Скудерията ще успее да вземе предимство срещу съперника. 

„Много сме доволни, че сме конкурентни на Мерцедес. През последните години те са отбора, който трябва да бъде победен и за момента се радваме, че водим здрава битка с тях. Доволни сме, но не напълно, защото можехме да спечелим в Барселона, тъй като колата бе много добра, но просто не се получи“ заяви Фетел. 

„Най-важното обаче е, че отново се борихме да спечелим и съвсем малко не ни достигна, за да го направим. Отборът е във форма, колата е много добра, но знаем и че трябва да се подобрим. Нашата цел не е просто да се борим с Мерцедес, а да ги победим и да бъдем пред тях. Приятно е, че се полуват оспорвани надпревари, но в крайна сметка най-важното е да ги печелим, което този път за съжаление не успяхме да направим“ добави той.