Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще стартира от 5-а позиция в класическото състезание в Съединените щати Инди 500 в края на седмицата. 

Испанецът ще пропусне класиката по улиците на Монако в неделя, за да кара отвъд Океана, като се представи отлично в квалификацията и зае място по средата на втора редица. 

Алонсо временно дори бе на полпозишън, а след това призна, че в края на две от обиколките е имал проблем заради който е загубил скорост. Това се е оказало решаващо, тъй като в местата на стартовата решетка се определят от средната скорост в рамките на 4 тура. 

„Колата бе на лимита. Не зная дали можех да бъдат на първа позиция, но определено бих могъл да съм много близо до нея“ коментира пилотът на Андрети Аутоспорт, чийто двигател Хонда отново трябваше да бъде заменен малко преди началото на квалификацията. 

Скот Диксън спечели първото място в квалификацията с най-добра скорост в последните 21 години, а до него на първа редица се класираха още Ед Карпентър и победителя от 2016 Александър Роси. Японецът Такума Сато, който е съотборник на Алонсо, ще започне 4-и.