Във Ферари вече има студена война между Себастиан Фетел и Кими Райконен, убедени са английските медии след двойната победа на Скудерията в Монако. 

Финландецът бе на първа стартова позиция и водеше в първата фаза от надпреварата, преди да бъде вкаран по-рано в бокса, което изведе съотборника му в челото и германецът спечели, за да дръпне с 25 точки пред Люис Хамилтън. 

На Острова обаче всички са убедени, че за италианците Фетел отдавна е №1, като се позовават на поведението на Кими след състезанието, който не изглеждаше никак доволен. 

„Студеното поведение на Райконен казва всичко за чувствата му и бе напълно ясно, че той не е щастлив от това, което се случи. Определено изглежда, че в тима се задава конфликт, тъй като има твърдения, че от Ферари са манипулирали стратегията, за да изведат Фетел на върха“ коментира „Гардиън“. 

„От изражението на Райконен и млякото можеше да замръзне. Той ясно показа, че е бесен от тактиката на отбора, с която Себастиан Фетел донесе първата победа на тима в Княжеството от 16 години. Дипломатически Кими не коментира случилото се, но ясно демонстрира несъгласието си с решението на тима. Той отпи от шампанското, сякаш бе стрихнин“ добави „Телеграф“.