Един от най-успешните отбори във Формула 1 Уилямс отпразнува 40-годишнината си в надпреварите с бляскаво събитие на пистата „Силвърстоун”. 

Кулминацията бе излизането на трасето на болида на отбора от 1992-а година, с който Найджъл Менсъл спечели титлата, печелейки 9 състезания. 

Зад волана на FW14B бе бившият пилот Карун Чандхок, а самият Менсъл бе на събитието, заедно с други световни шампиони за Уилямс като Деймън Хил и Кеке Розберг. Нико Розберг, както и настоящите пилоти Фелипе Маса и Ланс Строл също бяха там. 

„Просто треперя от вълнение. Беше невероятен ден. Не мога да бъда по-горд от това, че тук дойдоха хиляди фенове, за да споделят нашия празник. Искахме да болида от 1992-а да излезе на пистата, защото оттогава той не е каран. Беше трудно, но го направихме” заяви сър Франк Уилямс, чийто тим е трети по победи и титли след Ферари и Макларън. 

Фелипе Маса пък седна в легендарния автомобил с 6 колела. „Беше много приятно. Докато караш не усещаш разликата, но пък отстрани е много впечатляващо. Радвам се, че толкова хора станаха част от всичко” каза бразилецът.