Босът на Мерцедес Тото Волф твърди, че отборът му вече не е големия фаворит във Формула 1 и е изместен от Ферари. 

Сребърните стрели доминираха в спорта през изминалите три години, но през тази определено изпитват трудности и изостават със 17 точки от Скудерията при конструкторите, а Люис Хамилтън има 25 пасив срещу Себастиан Фетел при пилотите. 

„Историята няма значение и през този сезон с новите правила ситуацията е съвсем различна. Ние започнахме сезона със силен автомобил, което ни позволи да спечелим 3 от 6-те състезания  досега. Факт е обаче, че имахме и проблеми и за съжаление вече не сме големите фаворити. В момента това е Ферари. Те имат много силна кола, така че ние трябва да се подобрим, за да бъдем отново на върха“ заяви Волф. 

„Все още обаче има 14 състезания, така че нищо не е ясно. Гледаме към надпреварата в Монреал, където искаме силен резултат, но по-важното е да намерим отговори на някои въпроси по отношение на колата. Трябва да се борим здраво за всяка една позиция, но вярвам, че ще преодолеем трудностите“ добави той. 

„Необходимо е да покажем устойчивост, както сме правили и преди. Затова и всички във фабриката полагат усилия предвид данните да стигнем до решения, от които се нуждаем. Пистата в Канада е добра за нашите пилоти, така че ще видим какво ще постигнем. Сезонът обаче е маратон, а не спринт“ каза още Волф.