Въпреки доскорошните твърдения, че в Макларън продължават да имат доверие в Хонда, непрекъснатите проблеми могат и да променят ситуацията. 

Затова и изобщо не е изненадващо, че изпълнителният директор Зак Браун направи сериозен намек, че може да се стигне и до раздаля с доставчика на двигатели, след като трета поредна година отборът е далеч от подиума и победите, като по-лошото е, че не показва никакъв прогрес. 

„Не искам да коментирам какви са нашите опции и отново ще кажа, че предпочитаме да станем шампиони с Хонда. В един момент обаче, трябва да прецениш дали подобно нещо може да бъде постигнато, а ние имаме сериозни опасения, че няма да успеем да го направим” заяви Браун пред „Ройтерс”. 

„Липсват ни подобрения, а тези които бяха направени досега, не дават очакваните резултати. Това не може да продължава вечно, така че на практика сме на лимита си. Затова идва момент, в който трябва да се вземе генерално решение накъде да тръгнем. Една година във Формула 1 е цяла вечност, три години са като десетилетие. Това просто не може да продължава” добави той.