Макларън със сигурност ще се раздели с Хонда, след като партньорството този път се оказа пълен провал, пише „Дейли Мейл“. Това ще струва на отбора почти 80 милиона паунда неустойка, но те са готови да се откажат от парите в стремежа отново да побеждават. 

Шефът на отбора Зак Браун намекна преди дни, че подобно нещо е много вероятно да се случи, след като японците така и не успяха да направят мотор, с който вторият най-успешен тим във Формула 1 да се върне в битката за подиума. 

Според изданието вече е напълно сигурно, че от новия сезон Макларън отново ще работи с Мерцедес, но все още има неща за доуточняване, тъй като от германския концерн няма да бъдат доволни да превърнат свой конкурент в отбор, който може да печели победи. 

Твърди се, че един от главните и дългогодишни акционери в отбора от Уокинг Мансур Оджех е провел дълъг разговор с Ники Лауда и Тото Волф преди Гран При на Канада в неделя, относно новото партньорство. 

В Макларън се надяват, че с подобен ход ще убедят Фернандо Алонсо да остане в тима. Както е известно от началото на сезона  отборът няма спечелена точка, като 8 пъти колите не успяха да стигнат до финала на надпреварите.