Роберт Кубица е вдъхноен от тестовете със стария автомобил на Лотус, които направи наскоро и определено мисли за завръщане във Формула 1. 

Полякът получи сериозни  увреждания по време на катастрофа на рали през 2012-а, което прекъсна обещаващата му кариера на пистата, но сега е уверен, че може отново да седне в болида и да се състезава. 

„По време на тестовете се чувствах като малко момче. Емоциите бяха големи, но усилията, които положих определено си струваха. Във физическо отношение мисля, че никога не съм бил по-добър, дори и от силните ми години във Формула 1“ коментира той пред медиите в родината си. 

„В крайна сметка не беше чак толкова страшно, колкото изглеждаше. Естествено, че имам план в главата си.  Мога да напиша много различни сценарии за това, как би се развил живота ми през последните 6 години и наистина много неща се промениха. Естествено, че ще работя, за да постигна целите си, но не зная какво ще стане в бъдеще“ добави той. 

„Ще продължа да се готвя, за да постигна това, което искам. Преди 3 месеца целта ми бе да направя тест във Формула 1 и се получи добре. Сега имам други цели и съм много по-уверен. Какво ще се случи в бъдеще не мога да кажа“ каза още Кубица.