Претендентът за световната титла във Формула 1 Люис Хамилтън шокиращо обяви, че може да последва примера на бившия си съотборник Нико Розберг и да прекрати кариерата си след края на сезона. 

Британецът води серизона битка със Себастиан Фетел, от когото изостава с 12 точки в момента и при четвърти триумф мисълта да се откаже изобщо не му е чужда. 

„Съдбата ми е в моите ръце и мога да реша да се откажа в края на годината. Дали обаче това ще означава, че моето наследство ще е по-малко от това, ако спра след 5 години? Никой не може да каже. Не обичам обаче плановете, тъй като човек никога не знае какво ще се случи, така че не знам какво ще направя” заяви Люис. 

„Това, в което съм сигурен е, че ще продължа да бъда отдаден на състезанията както досега, както и на всичко друго, което правя в живота си. Няма да спра да търся границите на възможностите си каквото и да правя и да се стремя към величие. Точно това ще създаде и наследството ми. Не зная колко ще остана, но мога да кажа, че все още съм бърз, амбициозен и на високо ниво” каа още Хамилтън, който има договор с Мерцедес и за следващата година.