Пилотите на Ред Бул бяха най-бързи по време на двете свободни тренировки преди Гран При на Европа в Баку в неделя и дадоха сериозна заявка за солидно представяне в надпреварата. 

Макс Верстапен оглави и двете сесии по улиците на столицата на Азербайджан, като бе изключително бърз. В самия край на втората сесия холандецът се удари странично в стената от гуми, след като изпусна точката на спиране на първи завой и разби задното си окачване. 

Съотборникът му Даниел Рикардо остана трети на малко повече от една десета изоставане, а между тях се нареди Валтери Ботас с Мерцедес. 

Другият пилот на Сребърните стрели и претендент за титлата Люис Хамилтън отново имаше проблеми на трасето, както и през миналата година, като изостана на повече от секунда от холандеца и даде едва 10-о време. 

От Ферари показаха добра скорост и въпреки че Кими Райконен и Себастиан Фетел дадоха 4-о и 5-о време, изоставането им от лидера бе само в рамките на 0.250 от секундата. 

Тяхното изоставане бе доста по-голямо в първата свободна тренировка, докато във втората подобриха значително времената си. 

Първата сесия бе прекъсната за няколко минути, след като Серхио Перес се разби на 8-и завой, но ударът не бе чак толкова сериозен. Мексиканският пилот на Форс Индия също даде добри времена, като остана 7-и. Пред него се нареди младока Ланс Строл с Уилямс. 

Квалификацията е утре от 16,00 часа българско време, като вече е напълно ясно, че пилотите на Макларън Стофел Вандорн и Фернандо Алонсо ще стартират от последна редица заради поредни наказания заради промени по двигателите на Хонда.