Лидерът във Формула 1 Себастиан Фетел обвини Люис Хамилтън за случилото се между двамата в Баку. 

В средата на състезанието зад кола за сигурност британецът намали рязко, което доведе до удар от движещия се зад него германец. Секунди по-късно Фетел побесня, изравни се с Мерцедеса и го удари нарочно. 

След това той бе наказан за опасно каране, но тъй и като Хамилтън също мина през бокса, германецът завърши 4-и, докато Люис остана 5-и и в резултат преднината на Себ бе увеличена до 14 точки. 

„Не съм направил нищо лошо. Той наби спирачки, така че какво очаквате? Сигурен съм, че не го е направил нарочно, но това определено бе грешно. Аз получих повреда по колата, той рискуваше такива също. Преди години направи нещо подобно в Китай и това определено не е правилно“ заяви Фетел. 

„След инцидента бяхме един до друг, вдигнах ръка и му показах, че не съм доволен. След това се получи верижна реакция. Не бе правилно, че аз бях наказан, а  той не. Големи хора сме и искаме да се състезаваме, но ако някой е санкциониран, тогава и другият трябва да бъде. Уважението между нас остава, но действието му бе грешно. Във Висшата лига на Англия някои от играчите са съгласни със съдиите, други не. Тук е същото“ добави Себ.